У Харківській області створено першу об'єднану громаду

У Харківській області створено першу об'єднану громаду

Як повідомили у четвер 10 вересня у прес-службі Харківської облдержадміністрації з посиланням на Харківський регіональний офіс з підтримки реформи місцевого самоврядування та децентралізації повноважень органів виконавчої влади, перша в регіоні об'єднана громада була створена у Вовчанського району та отримала назву Старосалтівська, передає newsru.ua.

За відомостями ОДА, рішення про добровільне об'єднання територіальних громад прийняли Старосалтівська селищна, Гонтарівська, Молодівська, Хотімлянська, Червоноармійська та Шестаківська сільські ради.

Висновки щодо відповідності Конституції та законам України проектів рішень місцевих рад щодо добровільного об'єднання територіальних громад у Вовчанському районі затверджені розпорядженням голови Харківської ОДА від 4 вересня.

"Також обладміністрація звернулася до Центральної виборчої комісії для призначення на території Старосалтівської громади перших місцевих виборів голови та депутатів селищної ради об'єднаної територіальної громади", - зазначили в ОДА.