У Харківському дельфінарії «Немо» пройшов показовий сеанс дельфінотерапії

У Харківському дельфінарії «Немо» пройшов показовий сеанс дельфінотерапії

Щороку в жовтні в дельфінарії «Немо» проходить показовий сеанс дельфінотерапії для медичних і соціальних працівників міста Харкова, передає city.kharkov.ua.

І сьогодні, 9 жовтня, перед основною виставою пройшов п'ятий такий сеанс з моменту підписання п'ять років тому договору про соціальне партнерство між дельфінарієм «Немо» і Харківською міською радою. Ініціатором цього проекту був міський голова Геннадій Кернес.

Напередодні сеансу дівчинці з проблемами опорно-рухового апарату вручили направлення на безкоштовний курс дельфінотерапії. Вручила ювілейне, 400-те, направлення заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

«Вже 5 років діти із соціально незахищених сімей, діти-інваліди мають можливість отримати 5 або 10 безкоштовних сеансів дельфінотерапії. Сьогодні перед початком вистави було вручено 400-те направлення на сеанс дельфінотепрапіі. Це означає, що вже понад 3 тисячі реабілітаційних занять пройшли діти з різними патологіями. А це діти з ДЦП, з синдромом Дауна, з відставанням у розвитку, з порушеннями опорно-рухового апарату, з посттравматичними проблемами», - зазначила віце-мер.

За її інформацією, для того щоб отримати направлення на дельфінотерапіію, потрібно написати заяву на ім'я міського голови, прикласти медичний висновок, довідку про склад сім'ї, довідку про доходи членів сім'ї. «Спеціальна комісія розгляне цей пакет документів і прийме рішення - чи призначати дельфінотерапію і на скільки сеансів: п'ять чи десять. П'ять сеансів бере на себе дельфінарій, п'ять сеансів оплачуються за рахунок міської програми», - пояснила Світлана Горбунова-Рубан.