У Харкові пройде традиційний освітній проект «Ніч науки»

У Харкові пройде традиційний освітній проект «Ніч науки»

Освітній проект «Ніч науки у Харкові» пройде в суботу, 26 вересня, у Харкові, передають "Спектр новости" з посиланням на city.kharkov.ua.

Захід відбудеться в рамках проведення Тижнів Німеччини в Україні. У проекті, за попередніми даними, візьмуть участь 14 вищих навчальних закладів і Харківський планетарій ім. Ю. Гагаріна, а також учні 65 шкіл міста.

19 вересня хід підготовки до акції обговорили на нараді в Харківській міській раді за участю заступника міського голови Ігоря Терехова, директорів департаментів міськради та ректорів вищих навчальних закладів.

Як повідомив Ігор Терехов, весь вечір виші будуть представляти свої кращі наукові розробки, демонструвати експерименти, показувати лабораторії, кафедри та музеї. Наприклад, в університеті залізничного транспорту продемонструють сучасну техніку управління поїздами, в університеті міського господарства дадуть покерувати освітленням об'єктів, в медуніверситеті розкриють таємниці створення ліків, а в університеті харчування і торгівлі проведуть майстер-клас «Онлайн бізнес «під ключ». Навчальні установи відкриють двері для всіх бажаючих з 16:00 до 22:00, крім Харківського національного університету внутрішніх справ, де захід триватиме до 18:00.

Відкриття Ночі науки відбудеться о 16:00 в холі головного корпусу Харківського національного університету ім. В. Каразіна (2-й поверх). Почесним гостем заходу стане Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Вольфганг Мессінгер.

Після святкової церемонії, приблизно о 16:30, біля університету запрацює спеціальна зупинка громадського транспорту. Школярів та гостей заходу автобуси безкоштовно доставлятимуть за двома напрямками: частина з них - до вишів, розташованих у центрі міста, а частина - до вишів, розташованих у віддалених районах.

На зупинках, в автобусах і в самих навчальних закладах допомогу учасникам акції надаватимуть волонтери. Також чергуватимуть медпрацівники і співробітники правоохоронних органів.