У Харкові співробітники СБУ спіймали диверсанта, який планував два теракти

У Харкові співробітники СБУ спіймали диверсанта, який планував два теракти

Співробітники Служби безпеки України затримали у Харкові диверсанта "харківських партизан", який отримав завдання здійснити у найближчі дні два теракти у місті.

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на прес-службу СБУ.

"Диверсант на прізвисько "Шміт" прибув до міста в другій половині травня з "ЛНР". За вказівкою керівників т.зв. "харківських партизан" він повинен був до 20 липня підготувати та здійснити два терористичних акти. Вибухівку планувалося підірвати під час проведення проукраїнськими активістами громадсько-масових заходів. Другий вибуховий пристрій повинен був спрацювати в одному з волонтерських пунктів, який збирає гуманітарну допомогу для військовослужбовців.

Під час обшуків за місцем проживання диверсанта правоохоронці вилучили дві ручних гранати "Ф-12", 1,1 кілограма пластиду, два електричних детонатори та пістолет Макарова з набоями.

У прес-службі наголосили, що "Шміт" з 2014 року був учасником незаконних збройних формувань терористів т.зв "ЛНР" та членом терористичної організації "харківські партизани".

Наразі слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.