У Харкові відбулася прем’єра стрічки про Героя Небесної Сотні

Прем'єрний показ фільму "Герой України Євген Котляр" відбувся у кінотеатрі ім. Довженка в Харкові, звідки родом сам Герой

Про це повідомляє Еспресо.TV .

Стрічка знята групою харківських кінодокументалістів на основі спогадів рідних, друзів, а також фотографій із сімейного архіву і відеокадрів, що відобразили події на Майдані.

"У Харкові - три герої Небесної сотні. Один з них - Євген Котляр. Велике спасибі батькам за такого сина. Я впевнений, що ми все-таки виправдаємо сподівання хлопців з Небесної Сотні. Кожен докладе чимало зусиль для того, щоб змінити життя нашої держави на краще", - сказав на прем'єрі в.о. заступника голови Харківської ОДА Вадим Глушко.

За словами батька загиблого Миколи Котляра, фільм від початку до кінця просочений теплотою і любов'ю тих, хто брав участь у його створенні.

33-річний харків'янин Євген Котляр був на Майдані з початку грудня 2013 року. 20 лютого 2014 року, прикриваючись щитом, він допомагав переносити поранених по вулиці Інститутській. Загинув від кулі снайпера.

У лютому минулого року в Києві під час Революції гідності від куль снайперів також загинули харків'яни Владислав Зубенко і Юрій Паращук.

14 березня у Харкові показали документальну кінострічку "Герої не вмирають", зняту за участю харківських журналістів про земляків з Майдану.