У Харкові вперше в Україні пройдуть прямі трансляції спектаклів з Лондона

У Харкові вперше в Україні пройдуть прямі трансляції спектаклів з Лондона

Як повідомили організатори, прямі трансляції двох спектаклів відбудуться в рамках 7-го сезону проекту «Британський театр в кіно/Theatre HD», передають "Спектр новости" з посиланням на city.kharkov.ua.

Першим з них стане п'єса «Гамлет», яку харків'яни зможуть подивитися в четвер, 15 жовтня, в кінотеатрі «Kronverk Cinema Дафі», початок - о 21:00. У цій версії класичної п'єси Вільяма Шекспіра головну роль виконає відомий британський актор Бенедикт Камбербетч.

Другим спектаклем, пряму трансляцію якого зможуть побачити харків'яни, стане вистава бристольської трупи «Old Vic» за мотивами роману «Джейн Ейр» Шарлотти Бронте.

Крім того, в рамках 7-го міні-сезону «Британського театру в кіно/Theatre HD» харків'яни зможуть на екрані кінотеатру побачити п'ять спектаклів англійських театрів і компаній, в яких грають відомі кіноактори. Серед п'єс, які побачать харківські глядачі, шекспірівські трагедії «Отелло» і «Коріолан», історична драма, сучасні романтичні п'єси.

Усі покази 7-го сезону «Британський театр в кіно/Theatre HD» проходитимуть кожен вівторок в кінотеатрі «Kronverk Cinema Дафі» (вул. Героїв Праці, 9, ТРЦ «Dafi»), початок - о 19:30. Традиційно всі вистави показуватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Організатори проекту - Британська Рада в Україні, арт-об'єднання «CoolConnections» та мережа кінотеатрів «Kronverk Cinema».