У Канаді хочуть відмінити так зване автоматичне громадянство

У Канаді хочуть відмінити так зване автоматичне громадянство

Тисячі канадців підписали електронну петицію, яка закликає уряд заборонити автоматичне громадянство для дітей іноземців, народжених в Канаді. Вони пропонують внести зміни в закон для того, щоб іноземні батьки перестали, перебуваючи на останніх термінах вагітності, летіти в Канаду тільки за громадянством. Канадці хочуть хочуть зупинити так званий "birth tourism".

Сьогодні у Канаді діє закон, згідно з яким дитина, народжена на території країни, обов'язково отримує канадське громадянство. Національність батьків ніяк не впливає на отримання громадянства. Після повноліття "новоспечений громадянин" може спокійно привезти всю свою сім'ю на правах спонсора.

Канада - одна з небагатьох країн у світі, яка ще не обмежила цю практику. Інші держави або ввели певні умови для таких претендентів, або повністю скасували процедуру.

Активісти вважають, що важливо захистити цілісність імміграційної системи Канади. Іноземні батьки не повинні "масово зловживати" цим правом.

Активісти проти того, щоб діти отримували канадське громадянство, якщо жоден з батьків не має будь-якого статусу чи зв'язків у країні.

Петицію підписали близько 9000 осіб. Уряд Канади дасть свою відповідь на суспільну пропозицію через 45 днів.