У Києві обрали найкращий фільм Європи для підлітків

3 травня на кіностудії FILM.UA юні глядачі визначали переможця найпрестижнішої кінопремії Європи – Young Audience Award – раз з глядачами інших країн.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Перегляд фільмів-номінантів і голосування за лауреата проходило одночасно в 25 європейських містах - від Лондона до Тбілісі.

Незважаючи на те, що Київ брав участь у суддівстві вперше, думка вітчизняного журі збіглася з рейтингом колег з інших країн: більшість голосів зібрав фільм "Невидимий хлопчик" (Італія, Франція, Ірландія). Картина оскароносного режисера Габріеле Сальватореса розповідає про соромливого школяра, який перетворився на супергероя, випадково примірявши костюм людини-невидимки.

Конкурентами "Невидимого хлопчика" були два учасники Берлінського кінофестивалю - ірландська сімейна драма "Ти теж бридкий" і драма дорослішання "Моя худюща сестра" (Кращий фільм дитячої програми в Берліні).

Київський показ фільмів і голосування за лауреата Young Audience Award організував "Чілдрен Кінофест" у співпраці з Goethe-Institut і дитячим освітнім проектом Cinema Kids. "Чілдрен Кінофест-2015" пройде в 14 містах України з 29 травня по 7 червня.