У Києві підірвали відділення "Сбербанку Росії"

У Києві підірвали відділення "Сбербанку Росії"

У результаті пошкоджено вхідні двері відділення "Сбербанку Росії", вікна на першому, другому та третьому поверхах будинку. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав, повыдомляють "Спектр новости" з посиланням на прес-службу ГУМВС України в місті Києві.

Сьогодні о третій годині ночі пролунав вибух біля одного із банківських відділень на проспекті Перемоги. Охоронці повідомили: спрацювала сигналізація.

За викликом негайно виїхали правоохоронці та працівники охоронної фірми.Експерти-вибухотехніки ретельно оглянули територію з метою виявлення ймовірних вибухових предметів, а після цього розпочали огляд місця події. У результаті вилучили об’єкти на дослідження для встановлення параметрів вибухового пристрою та механізму дії. Міліціонери опитали чимало людей, ретельно збираючи інформацію про вчинене правопорушення. Окрім того, на будівлі встановлені камери відеонагляду, зображення із яких буде вилучено та долучено до матеріалів кримінального провадження.

Вибухом пошкоджені вхідні зовнішні двері та вітринне скло банківської установи. Окрім того, пошкоджене скло у вікнах мешканців другого та третього поверхів, які розташовані над входом у фінансову установу.

- Слідчим відділом Святошинського районного управління міліції столиці відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за частиною першою статті 258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої. Проводиться досудове розслідування. Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до вчинення правопорушення, - повідомив начальник ГУМВС України у м. Києві Олександр Терещук.