У Києві помер поет і бард Андрій Панчишин

У Києві помер поет і бард Андрій Панчишин

У Києві помер поет і бард Андрій Панчишин. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив письменник Юрій Винничук, передає ipress.ua.

"Прилетів з Києва сумна звість: помер поет і бард Андрій Панчишин, з яким ми разом - а ще з Віктором Морозовим і Тарасом Чубаєм - творили театр "Не журись!" Під час Майдану Андрій з Морозовим запустили в інтернет багато бойових патріотичних пісень. А перед тим Морозов видав кілька батярських дисків, для яких Андрій написав дотепні батярські тексти", - написав Винничук.

Андрій Панчишин народився 22 березня 1959 року у Львові. Відомий як бард, журналіст, поет, громадський діяч. Є лауреатом першого фестивалю «Червона рута» (1989, Чернівці). Депутат Львівської облради народних депутатів (1991-94).

Разом з Віктором Морозовим та Юрієм Винничуком Андрій Панчишин заснував львівський театр-студію "Не журись!". Є автором збірок поезій "Пісні" (1989), "Другий голос" (1990), сценарію музичного фільму "Не журись" (1989), музичної радіовистави "Три хрести" (1993), аудіоальбому "Звідкіля ідеш…" (1991). Останнім часом жив у Києві.

"Андрій помер у Києві і ховати його збираються там, де його мало хто знає. Однак Львів повинен втрутитися у цю справу, бо родина його живе у Львові, він писав для Львова, оспівував Львів і був може останнім справжнім львівським бардом і одним з небагатьох носіїв львівського балаку. А ще ж врешті решт - депутатом першої демократичної обласної ради", - написав Юрій Виннчук.