У Києві викрили мережу з надання сексуальних послуг VIP-клієнтам

У Києві викрили мережу з надання сексуальних послуг VIP-клієнтам

У столиці правоохоронці припинили діяльність крупної мережі з надання сексуальних послуг заможним бізнесменам та публічним особам. Про це УНН повідомили в прес-службі МВС України.

Група з 14 осіб тривалий час займалася сутенерством у Києві, використовуючи мережу Інтернет.

Зловмисники створили в інтернеті “закриті групи”, до яких входили молоді жінки віком від 18 до 25 років. Вони надавали сексуальні послуги за високу грошову винагороду заможним бізнесменам та публічним особам.

Спілкування в “закритих групах” відбувалося за допомогою спеціального додатку для смартфонів. Сутенери в режимі реального часу забезпечували учасниць цих груп заняттям проституцією. Зокрема, передавали дані щодо наявності замовлень на сексуальні послуги, вимоги до зовнішності повій, місце та час зустрічі з клієнтом, а також повідомляли про вартість цих послуг. У кожну групу входило близько 100 осіб.

Для відбору повій сутенери організовували кастинги в обумовлених місцях. Також організатори мережі координували прибуття повій до клієнтів, забезпечували безпеку, отримували плату та виплачували грошову винагороду повіям.

Члени оперативних правоохоронних груп провели 22 обшуки, у ході яких було вилучено ноутбуки, планшети та мобільні телефони, а також майже 300 тис. доларів США та 31 тис. євро.

Як повідомляється, чотирьом фігурантам справи вже оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.303 КК України (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією). Усі вони перебувають під домашнім арештом.

Найближчим часом правоохоронці планують повідомити про підозру ще як мінімум десяти особам, причетним до функціонування мережі.