У Києві вилучено цигарок на 15 мільйонів гривень

Оперативниками столичної фіскальної служби вилучено цигарок на 15 млн грн. Про це нещодавно повідомив виконуючий обов’язки першого заступника начальника Головного управління ДФС у м. Києві Олександр Ембулатов.
За його словами, оперативниками ліквідовано незаконну схему переведення безготівкових коштів у готівку під час реалізації підакцизної продукції – цигарок.

Було встановлено, що власник мережі з понад 150 точок роздрібного продажу цигарок, у яких вони реалізуються кінцевим споживачам за готівку, надавав послуги з переведення безготівкових коштів у готівку, для чого створював видимість продажу оптових партій цигарок за ціною придбання на адресу підприємств з ознаками фіктивності, а отримані від них безготівкові кошти повертав «замовникам» готівкою за виключенням 2-3% «комісії» за свої послуги.

Таким чином шляхом не відображення в податковій звітності операцій з реалізації цигарок кінцевим споживачам власник мережі ухилився від сплати до бюджету ПДВ в розмірі понад 3 млн 300 тис. грн.
Під час проведених обшуків вилучено майже 2 млн грн та 15 тис. доларів США готівкою, а також тютюнові вироби ринковою вартістю понад 15 млн грн, які після відповідного рішення суду зможуть бути реалізовані для відшкодування завданих державі збитків.

Джерело: http://mykyiv.com.ua