У Кримському на розтяжці підірвався український військовий

Вчора, 5 травня, на околиці Кримського підірвався український військовий.

24-річний боєць зачепив встановлену бойовиками розтяжку з гранатою й отримав мінно-вибухову травму з численними осколковими пораненнями. Зараз він знаходиться в лікарні Сєвєродонецька, повідомляє сайт Геннадія Москаля.

Загалом по області за вчорашній день і минулу ніч бойові дії відбулися в кількох гарячих точках уздовж лінії розмежування вогню. В Станиці Луганській після 10-ї вечора опорний пункт українських військових обстріляли з автоматичної зброї з берега Сіверського Донця, що окупований так званою ЛНР. Біля Катеринівки (Попаснянський район) близько 9.30 вечора бойовики підійшли майже впритул до позицій українських військових і обстріляли їх із крупнокаліберних кулеметів та автоматів.

Після відкриття вогню у відповідь вони відійшли. Поблизу Троїцького (Попаснянський район) відбулося бойове зіткнення бойовиків, що підійшли з боку окупованого Калинового, та наших військових. Житловий сектор залишився поза зоною ураження. У всіх трьох випадках ніхто з мирних мешканців не постраждав, інформації про поранених чи загиблих військових не надходило.

У решті гарячих точок Луганщини бойових дій не зафіксовано. В області розпочалася виплата пенсій за травень. Сьогодні в кілька сіл, що розташовані вздовж автодороги Бахмутка, пенсію місцевим мешканцям доставлять із озброєною охороною.