У листопаді почнеться корпоратизація унітарного комерційного підприємства "Укрпошти"

У листопаді почнеться корпоратизація унітарного комерційного підприємства "Укрпошти"

Початок перетворення державного унітарного комерційного підприємства "Укрпошта" на акціонерне товариство заплановано на 11 листопада 2015 року.

Про це йдеться в наказі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України №1108 від 7 вересня 2015 року, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури, передає 5.ua.

Наказом затверджено перелік держпідприємств, що належать до сфери управління Мінінфраструктури та підлягають перетворенню на державні акціонерні товариства.

Кабмін розпорядженням №728-р 17 липня 2015 року погодив перетворення державного підприємства "Укрпошта" на акціонерне товариство, 100% акцій якого належить державі.

За словами керівника "Укрпошти" Ігоря Ткачука, корпоратизація є одним із ключових інструментів для виведення підприємства на якісно вищий рівень. Отримання нового юридичного статусу дозволить створити на підприємстві можливості для залучення стратегічних партнерів (інвесторів) та значних обсягів інвестицій у високотехнологічні проекти. Корпоратизація стимулюватиме "Укрпошту" постійно підвищувати свою конкурентоздатність, відтак і якість надання послуг, вважає Ткачук.

В "Укрпошті" наразі триває підготовчий етап, під час якого органи державної влади приймають відповідне рішення про перетворення та готують нормативні документи для забезпечення його виконання. Після прийняття всіх необхідних нормативних документів розпочнуться наступні два етапи корпоратизації – інвентаризація й оцінка майна. За результатами проведення цих етапів будуть підготовлені акт оцінки, передавальний баланс та низка інших документів, які стануть підставою для проведення завершального етапу – реєстрації нового публічного акціонерного товариства.

Очільник "Укрпошти" запевнив, що після корпоратизації "підприємство повністю відповідатиме за ефективність своєї господарської діяльності та самостійно прийматиме управлінські рішення. Спрощення процедури реформування структури підприємства дозволить в свою чергу вдосконалити його до рівня кращих зразків світових поштових компаній.