У Міністерстві оборони України продемонстрували нові зразки одягу та продовольчого пайка для українських військовослужбовців

У Міністерстві оборони України продемонстрували нові зразки одягу та продовольчого пайка для українських військовослужбовців

Нова форма була представлена на брифінгу за участю радників глави відомства та представників ради волонтерів при Міноборони, передає http://ua.racurs.ua/.

За словами представника волонтерів, які співпрацюють із Міноборони, Костянтина Лісника, форма пошита з нової тканини, якість якої вища попереднього зразка, й при цьому сам матеріал обходиться відомству дешевше. Ціна пошитої в Україні нової форми має бути на 20% нижчою, ніж вартість попередніх зразків.

У новий комплект екіпіровки військовослужбовця також входять шкіряні демісезонні черевики, пошиті з застосуванням мембранної технології, трекінгові, утеплюючі шкарпетки, кепка, панама, а також бахіли на період негоди.

Зимова форма складена за сучасною системою тришаровості, при цьому, як стверджують у Міноборони, одяг не промокає і не продувається.

У відомстві наголосили, що форма та взуття — це речі особистого використання для солдатів, їх не треба повертати, на відміну від аптечки, бронежилета та каски.

Також зазначається, що цьогоріч Міноборони замовить понад 400 тис. комплектів літнього польового костюма.