У німецькій поліції посилять антитерористичний спецназ

У німецькій поліції посилять антитерористичний спецназ

Керівництво МВС Німеччини має у своєму розпорядженні дані про приблизно 280 потенційних терористів в країні, тому хоче істотно збільшити чисельність спецпідрозділів по боротьбі з екстремізмом.

Про такі плани повідомив 4 квітня німецькій газеті Bild міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр, передає кореспондент Укрінформу.

"Я дуже радий, що ми в цілому зміцнимо сектор безпеки: цього року штат німецьких органів безпеки виросте більш, ніж на 400 робочих місць, а на 2016 передбачено ще нових 350 співробітників", - повідомив де Мезьєр.

Міністр також додав, що наступного року Федеральне відомство з охорони конституції і німецька кримінальна поліція поповнять свої ряди на 200 нових співробітників кожен.

"Зміцнення лав правоохоронних органів пов'язано зі зростаючою загрозою терактів в країні, запобігання яких є однією з важнеших завдань міністерства. В зоні особливої ​​уваги, під цілодобовим спостереженням поліції, знаходяться такі потенційно піддаються небезпеці об'єкти, як місця зборів єврейських громад, великі наземні і повітряні транспортні вузли", - пояснив де Мезьєр.

За даними відомства, на території Німеччині проживає 280 потенційних терористів. За словами глави МВС, недавні теракти в Парижі продемонстрували нову тактику екстремістів, які "діють одночасно в декількох місцях, а в найгірших випадках - протягом декількох днів".

Глава МВС підкреслив, що поліцейський спецназ "повинен бути спеціально навчений для антитерористичних дій і мати особливе спорядження", у тому числі мати куленепробивні жилети підвищеної міцності.

Джерело: Укрінформ