У Ніжині вчителька примусила дітей писати диктант про любов до Росії

У Ніжині вчителька примусила дітей писати диктант про любов до Росії

Вчительку російської мови звільнили з роботи за пропагандистський диктант, у якому прославлялась "Вєлікая Русь і Москва".

Діти ж, не змовляючись, виправили у диктанті словосполучення "люблю Росію" на "люблю Україну", за що отримали низький бал, ідеться в сюжеті ТСН.

Але скандал зчинився в школі не через оцінки, текст диктанту обурив провідних освітян-філологів.

Вчитель диктував Москва, діти писали Київ, і так весь диктант. Текст обурив восьмикласників та їхніх батьків, розповідає мати однієї зі школярок Вікторія Гунько. Вони пішли зі скаргою до директора школи.

 Директор і колектив школи стали на бік дітей і батьків. За останній рік, кажуть, в школі через викладача російської мови самі скандали. У першому семестрі вона отримала догану за бійку на уроці, тоді на її прохання цілий клас накинувся на одного учня. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження і її відсторонили від роботи на час слідства. За місяць вона відновилася на посаді через суд. Друга догана — це вже точно звільнення, запевняють у відділі освіти. Тут скликали комісію із філологів, щоб ті дослідили диктант. Це текст Олексія Суркова, радянського поета, якого в програмі немає. Після цього випадку, батьки почали масово писати заяви про відмову вивчати російську мову і зарубіжну літературу саме в цього викладача. Вчителю повідомили про звільнення, але наказ вона не підписала.

Ніжинські освітяни не виключають, що зовсім скоро їм знову доведеться зустрітися із вчителем російської мови у суді. Вона не визнає своєї провини, догани і звільнення, однак освітяни судяться із цим вчителем уже вчетверте і сподіваються, що досвід цього разу їм допоможе.