У «ОпоБлоці» заборону комуністичної ідеології назвали наступом на свободу слова

У «ОпоБлоці» заборону комуністичної ідеології назвали наступом на свободу слова

Ухвалення законопроектів про заборону комуністичної ідеології можуть означати відсутність свободи слова у країні. Про це Громадському сказав заступник голови фракції «Опозиційний блок» Юрій Воропаєв.

«Я не можу зрозміти – у нас країна демократична чи ні? Якщо не демократична – тоді все зрозуміло. А якщо демократична – то має бути свобода слова, свобода вибору партій (крім тих, які заборонені законом)», – сказав він.

За словами лідера фракції «Самопоміч» Олега Березюка, у питанні заборони комуністичної ідеології в Україні не лишилось простору для дискусій:

«Я б навіть про це не говорив – проголосував і забув. Для чого піднімати те, чого немає? Це піднімають ті, хто хоче реваншу комуністичної пропаганди і злочинів. <…> Але я би просив і журналістів не шукати сенсадції в адекватній реакції, яка б мала бути 24 роки тому», – сказав Березюк у коментарі Громадському.

Військова агресія росії проти України також доводить, що ухвалене парламентом рішення є логічним, каже лідер однієї з коаліційних фракцій.

«Ці закони ще не є жорсткі – я б зробив їх ще жорсткішими», – додав Березюк.

У середу, 9 квітня Верховна Рада України заборонила пропаганду комуністичного та нацистського режимів в Україні. За ухвалення відповідного закону проголосували 254 народні депутати.

Источник: http://hromadske.tv