У парку Горького висадили дерево дружби між Харковом і Нюрнбергом

У парку Горького висадили дерево дружби між Харковом і Нюрнбергом

У Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького з'явилося дерево дружби між Харковом і Нюрнбергом.

Сьогодні, 19 вересня, після невеликої екскурсії парком заступник Харківського міського голови Ігор Терехов і бургомістр Нюрнберга Клеменс Гзелль посадили кулястий клен на честь 25-річчя побратимських відносин між містами, передають "Спектр новости" з посиланням на city.kharkov.ua.

«Як сказав мій німецький колега, цей клен повинен рости не менше 100 років. Я думаю, що 100 не 100, але 25 ми обов'язково побачимо. Думаю, цей клен буде рости і міцніти, як і наша дружба з Нюрнбергом», - зазначив Ігор Терехов.

У парку Горького німецькі гості також взяли участь у відкритті фестивалю «Октоберфест». Ігор Терехов від імені міського голови Геннадія Кернеса привітав усіх з початком цього свята, а Клеменс Гзелль розповів, як проходить цей фестиваль у Німеччині.

«Для нас, німців, проведення «Октоберфесту» - це прекрасна можливість посидіти і поговорити з друзями, але насамперед - випити пива в прекрасній, доброзичливій атмосфері. Тому я пропоную вам випити кухоль пінного напою за дружбу між Харковом і Нюрнбергом», - звернувся до учасників свята Клеменс Гзелль.

Під час фестивалю харків'яни та гості міста змогли взяти участь у різних жартівливих конкурсах і виграти тематичні призи.