У Полтаві 20-річний хлопець загинув від вибуху гранати

У Полтаві 20-річний хлопець загинув від вибуху гранати

Уранці 14 квітня в лісопосадці на території колишньої артилерійської бази у Полтаві міліціонери виявили тіло молодого хлопця з численними осколковими ранами рук та тулуба, передає телеканал новин "24".

Згідно з повідомленням, поруч з тілом у землі була воронка від вибуху. Працівникам слідчо-оперативної групи Київського райвідділу міліції та експертам-криміналістам вдалось виявити на місці події частини вибухового пристрою, повідомляє прес-служба МВС.

За попередніми даними – це ручна протипіхотна граната РГО. При спілкуванні з мешканцями навколишніх будинків вдалось встановити і приблизний час трагедії – люди чули потужний вибух в цьому районі пізно ввечері 13 квітня.

Загиблим виявився 20-річний мешканець Полтави.

"Характер тілесних ушкоджень свідчить про те, що граната зірвалась у його руках. Зважаючи на це, Київським райвідділом міліції розпочате кримінальне провадження за статтею 264 Кримінального кодексу України (недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів). У ході досудового розслідування будуть встановлюватись усі обставини події і зокрема те, звідки у молодого хлопця могла взятись граната", — поінформували у відомстві.

Як зазначають міліціонери, це вже не перший випадок у Полтаві, коли від невмілого поводження з боєприпасами гинуть люди.