У школах Харкова збільшилася кількість учнів

У школах Харкова збільшилася кількість учнів

109 тис. 270 школярів навчаються в загальноосвітніх установах міста Харкова у 2015-2016 навчальному році.

Про це сьогодні, 7 жовтня, повідомили на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради, на якому затвердили мережу закладів освіти міста, передають "Спектр новости" з посиланням на city.kharkov.ua.

За даними Департаменту освіти, у цьому навчальному році в школах на 80 класів і 2 тис. 175 учнів більше, ніж у минулому. Як зазначила директор департаменту Ольга Деменко, збільшення кількості школярів пов'язано з поліпшенням демографічної ситуації в місті. За її словами, в класах в середньому навчаються по 28 школярів. Більш висока наповнюваність класів спостерігається в школах Орджонікідзевського і Дзержинського районів, найнижча - в Жовтневому та Фрунзенському.

Крім того, на сьогоднішній день міські дитсадки відвідують 44 тис. 81 вихованець. Ольга Деменко підкреслила, що мережа дошкільних навчальних закладів розширюється: цього року відновили свою роботу дитячий садок №357 в Ленінському районі і дошкільний підрозділ у навчально-виховному комплексі №8 у Московському районі.

Зазначимо, що всього в Харкові 416 навчальних закладів комунальної власності. З них - 181 школа, 197 дитячих садків, 28 - позашкільних навчальних закладів, п'ять вечірніх шкіл, дитячий будинок «Сім'я», школа-інтернат №14. Установ освіти не комунальної форми власності - 28 (16 приватних шкіл, 8 приватних дитсадків, один державний навчально-виховний комплекс і три дитсадки держпідприємств).