У Станиці Луганській перебої зі світлом, водою та мобільним зв’язком

12 травня у Станиці Луганській та навколишніх селах зникло світло.

Рубильник вимкнули на окупованому боці. Станично-Луганський район єдиний, який отримує електроенергію з Росії через окуповану територію. Енергопостачання здійснюється по резервній лінії відтоді, як бойовики перебили основну. На прохання пояснити, чому зникло світло, на окупованому боці пояснили, що робиться якийсь ремонт, а коли його закінчать, невідомо. Зараз у райцентрі та прилеглих селах немає не тільки електроенергії, але й центральної води та мобільного зв’язку.

«Україна справно платить за російську електроенергію. Очевидно, проти нас намагаються розв’язати комунальну війну, від якої нікому немає користі, зате страждають прості люди. Хочу нагадати, що 90 відсотків видобутої на контрольованій Україною території Луганщини ми постачаємо на окуповану територію, в тому числі в Луганськ. І не отримуємо за цю воду ні копійки, зате зазнаємо величезних збитків, які обраховуються сотнями мільйонів гривень на рік. Тому якщо з того боку проти нас розв’язують комунальну війну, у нас не залишиться іншого виходу, як повністю перекрити подачу води на окуповані території», - прокоментував ситуацію керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

Зараз світло та центральна вода в районі є, а мобільне покриття поки що функціонує з перебоями. Надзвичайних ситуацій у зв’язку з відключенням електроенергії не зафіксовано.