Україна до травня має намір передати в Гаагу матеріали щодо анексії Криму Росією

Україна до травня має намір передати в Гаагу матеріали щодо анексії Криму Росією

Генеральна прокуратура України має намір протягом квітня підготувати матеріали про анексію Криму Росією для передачі їх в Міжнародний кримінальний суд в Гаазі (Нідерланди). Про це агентству «Українські Новини» заявив відповідальний за міжнародно-правове співробітництво заступник генерального прокурора України Віталій Касько.

«Зараз недостатньо правових підстав, щоб передавати ці матеріали (в суд – ред.), вони перебувають у процесі підготовки. Тобто ми збираємо зараз з різних відомств відомості і формованих їх в хронологічній послідовності з доповненнями доказів, які підтверджують, що такі факти відносяться до компетенції Міжнародного кримінального суду ... Це, я думаю, в цьому місяці (квітні – ред.) буде зроблено», – сказав він.

Після цього Генпрокуратура передасть зазначені матеріали до Міністерства закордонних справ України, а воно в свою чергу дипломатичними каналами направить звернення до Гаазького суду з проханням розслідувати злочин.

Напередодні річниці проведення так званого «референдуму» про статус Криму, 15 березня, телеканал «Росія 1» продемонстрував фільм «Крим. Шлях на батьківщину», в якому президент Росії Володимир Путін та інші фігуранти минулорічних подій на півострові розкривають свою версію того, як Крим переходив під контроль Москви.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству юстиції передати до Міжнародного кримінального суду інтерв’ю Путіна з трейлера до цього фільму.

Джерело: radiosvoboda.org