"Україна готова до тристоронніх переговорів щодо постачання газу, але тільки на своїх умовах" - Гройсман

"Україна готова до тристоронніх переговорів щодо постачання газу, але тільки на своїх умовах" - Гройсман

Прем'єр наголосив, що закуповувати газ за контрактом 2009 року за ціною 450 доларів з умовою "бери або плати" – це злочин проти України

Україна готова розпочати переговори щодо нового тристороннього протоколу про постачання газу. Однак підпише документ лише на своїх умовах. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з віце-президентом Єврокомісії з питань енергетики Марошем Шефчовичем.

"Зараз стоїть питання що треба зробити це третій раз, і ми не бачимо тут ніяких обмежень, бо ви знаєте, що закуповувати газ за контрактом 2009 року за ціною 450 доларів з умовою "бери або плати" – це злочин проти України. Ми цього не робитимемо. І наша позиція тут зрозуміла", – заявив прем’єр.

Зі свого боку Шефчович, заявив, що ЄС готовий ініціювати відповідні перемови. Однак, із датою третьої зустрічі ще не визначилися.

"Ми сподіваємося, що знову підпишемо протокол. Я зі свого боку, готовий співпрацювати. Я уже звернувся до російської сторони для того, щоб провести відповідні перемови. Я готовий поїхати до Москви, щоб обговорити це та інші питання. Але ми ще досі не визначилися з датою і працюємо над програмою візиту", - зазначив віце-президент Єврокомісії.

Источник