Україна попередила Росію про страшні наслідки псевдовиборів

Україна попередила Росію про страшні наслідки псевдовиборів

"Вибори", які планують провести лідери терористичної "ДНР" 18 жовтня, аналогічні виборам 2 листопада 2014-го року, після чого на Донбасі почалася ескалація конфлікту.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам, передають "Спектр новости" з посиланням на 24tv.ua.

"Ми за вибори за українським законодавством відповідно до Мінська. "Вибори" 18 числа — це точний аналог "виборів" 2 листопада минулого року, які зруйнували мінський процес і за яким послідували, на жаль, численні жертви, ескалація конфлікту і фактично руйнація мінських домовленостей. Наша позиція абсолютно чітка: це надзвичайно небезпечні кроки, ми будемо робити все можливе для того, щоб не допустити цих "виборів", - сказав Порошенко.

Він попередив Москву, що Україна буде кваліфікувати псевдовибори на Донбасі як "брутальне порушення" мінських домовленостей. А "якщо російська сторона візьме на себе відповідальність і вирішить їх проводити", на це відгукнеться і світова спільнота, яка підтримує Україну.

Президент також прокоментував "план Мореля", який передбачає спец закон для проведення виборів на окупованій частині Донбасу.

"Я до цього ставлюся, як до особистої думки пана Мореля. І впевнений в тому, що українська сторона абсолютно чітко і послідовно проводить позицію щодо імплементації мінських угод", — сказав Порошенко.