Україна в майбутньому планує відновлювати підводний флот - Гайдук

Україна в майбутньому планує відновлювати підводний флот - Гайдук

На даний час розробляється перспектива створення надмалих підводних човнів, заявив на брифінгу в Одесі командувач ВМС України віце-адмірал Сергій Гайдук, передає gazeta.ua.

За його словами, підводний флот - елітний підрозділ ВМС, у зв'язку з чим командування приділяє серйозну увагу перспективному розвитку "підводного складової".

"Ми не маємо права втратити цю складову. Тому передбачаємо в перспективній структурі ВМС наявність підводного флоту. Ми готуємо до обговорення питання підготовки екіпажів, яким доведеться виконувати завдання особливої ​​специфіки", - сказав Гайдук.

Він додав, що життєдіяльність підводного флоту в першу чергу залежить від відповідних морських (океанських) глибин. Після анексії Росією Криму і, відповідно, втрати там баз підводних човнів в наявності ВМС України - акваторія від острова Зміїний до мису Тарханкут.

"Тут глибини незначні - до 50 м. Вони не дозволяють повною мірою використовувати підводні човни. Тому ми розглядаємо питання використання надмалих підводних човнів", - сказав Гайдук.