Українці перейшли з "Київських тортів" на пиріжки

Українці перейшли з "Київських тортів" на пиріжки

Через подорожчання продуктів харчування українці на 47% зменшили споживання кондитерських виробів.

Про це йдеться у повідомленні Українського аграрного клубу. Як зазначається, у зв’язку з цим українці перерозподіляють свої споживчі кошики та економлять на продуктах харчування, купуючи лише найнеобхідніші і найдоступніші товари. У тому числі зменшується і споживання кондитерських виробів, що призвело до скорочення їх виробництва.

Так, найсуттєвіше впало загальне виробництво тортів: за 9 місяців 2015 року було виготовлено 10,6 тис. тонн, що на 31% менше, ніж за аналогічний період минулого року. "Якщо у 2014 році виробництво тортів складало в середньому 0,5 кг на одну людину, то до кінця 2015 року ця цифра зменшиться на третину", - йдеться у повідомленні.

Серед причин, які призвели до такого скорочення, споживачі вказують на високі ціни. Сьогодні кілограм торту в магазинах коштує уже від 100 гривень, а за класичний "Київський торт" треба віддати близько 200 гривень

Виробництво інших солодких продуктів також здебільшого скоротилось: здобних виробів виготовили 47,3 тис. тонн (- 21%), солодкого печива і вафель - 180,7 тис. тонн (-19%), пряників – 26,5 тис. тонн (-26%), шоколаду в брикетах чи плитках вагою до 2 кг - 120,1 тис. тонн (-27%). Водночас зросли обсяги виробництва солодощів дешевшого цінового сегменту: кондитерські вироби без какао додали 4% (139,5 тис. тонн), а виробництво пирогів, пиріжків та пончиків зросло вдвічі - до 16,9 тис. тонн (+129%).

expres.ua