Українця нагородили найвищою відзнакою Італії

Українця нагородили найвищою відзнакою Італії

Президент Італійської Республіки Серджо Маттарелла нагородив українця Анатолія Короля найвищою цивільною відзнакою Італії — Золотою медаллю за цивільні заслуги.

«Президент Італійської Республіки Серджо Маттарелла нагородив, за поданням Міністра внутрішніх справ Анжеліно Альфано, “Золотою медаллю за цивільні заслуги” (посмертно) пана Анатолія Короля, українського будівельника, який загинув 29 серпня цього року при спробі запобігти пограбуванню супермаркету в Кастелло ді Чістерна, (Неаполь)», — йдеться у повідомленні на офіційному сайті президента Італії.

Президент Маттарелла вручить нагороду родичам пана Короля 2 жовтня в Президентському Палаці.

«Золота медаль за цивільні заслуги» є найвищою цивільною відзнакою Італії і вручається президентом «для відзначення актів виняткової мужності, що показують блискучу громадянську чесноту для відзначення їх авторів, як таких, що гідні публічної честі та вшанування», — пише у Facebook голова Оргкомітету Євромайдан Рим Олесь Городецький.

Анатолій Король загинув від рук грабіжників, намагаючись завадити їм пограбувати супермаркет у містечку Кастелло ді Чістерна. Свідками спроби пограбування були декілька людей, але лише Анатолій спробував зупинити зловмисників.