Український призер Олімпіади-2016 роздумує над зміною громадянства

Український призер Олімпіади-2016 роздумує над зміною громадянства

Український борець Жан Беленюк, який напередодні виграв срібло Олімпіади-2016 із греко-римської боротьби, натякнув, що готовий змінити громадянство.Про це повідомляють "Спектр Новости" з посиланням на ТСН.

«Коли ми виходимо боротися проти росіян, то знаємо, що допомагати нам точно не будуть. Це однозначно. І я розумів, що будуть вставляти палиці в колеса, що будуть йому допомагати. Всі говорять про патріотизм. Це наш президент, прем'єр-міністр повинні показувати свій патріотизм. А я вільний розпоряджатися своєю долею, як вважаю за потрібне. Ніхто мене в цьому не переконає. Я буду дивитися і відштовхуватися від того, як мені буде краще», - зазначив Жан Беленюк.

У фінальній боротьбі за олімпійське золото із греко-римської боротьби у категорії до 85 кг український борець поступився росіянину Давіту Чакветадзе. Українських вболівальників обурило рішення суддів, які, на думку глядачів, симпатизували представнику Росії.

Жан Беленюк розповів, що отримував пропозиції від Росії та Азербайджану про зміну громадянства, однак на Олімпіаді-2016 вирішив виступати під прапором України. За словами спортсмена, він готовий змінити громадянство, якщо в Україні не буде належних умов для тренування.

Спортсмен неодноразово озвучував критику в бік Міністерства молоді та спорту України, яке не могло забезпечити відповідну підготовку українських спортсменів до міжнародних змагань.