Української музики в ефірі стане ще менше

Української музики в ефірі стане ще менше

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко допускає зменшення квоти на музику українських виконавців на радіо. Вона може знизиться з 75% до 35% від загального обсягу.

Про це Кириленко повідомив в ефірі "Українського радіо". Він наголосив, що квоти на радіо будуть зменшувати поетапно.

"Ми провели багато дискусій на цю тему і готові трохи модернізувати законопроект, можливо, трохи зменшити квоту до 35%", - пояснив віце-прем'єр-міністр.

Кириленко заявив, що відмовлятися від ідеї квотування на україномовний контент в ефірі радіостанцій він не має наміру. Попередній проект закону передбачав, що квота для пісень українських виконавців протягом всього дня повинна була розподіляться в обсязі 37,5%.

Нагадаємо, ініціатором законопроекту про зміни музичного наповнення українського радіоефіру був В'ячеслав Кириленко, коли був на посаді міністра культури. Проти законопроекту виступили такі вітчизняні виконавця, як Потап з Настею, Ірина Білик, Світлана Лобода, Джамала, Наталя Могилевська, групи Бумбокс, The Hardkiss та інші. Чинне законодавство передбачає, що в ефірі радіостанцій повинно бути 50% продукту, виробленого в Україні. Мова пісень при цьому не вказувалася.

Джерело