Укрпошта знизила ціну на пересилання термінових поштових переказів

Укрпошта знизила ціну на пересилання термінових поштових переказів

Укрпошта знизила ціну на пересилання термінових поштових переказів між усіма автоматизованими відділеннями поштового зв’язку.

Вартість цієї послуги становить лише 1% від суми переказу, але не менш ніж 10 грн. Наприклад, якщо раніше клієнт за пересилання термінового поштового переказу на суму 1000 грн сплачував 28 грн, то тепер це коштуватиме лише 10 грн.

Терміновий переказ на пошті є аналогом сучасного переказу банківських установ або відомих платіжних систем. Термін проходження переказу складає всього декілька хвилин. Клієнт відправляє кошти через відділення поштового зв’язку, отримує певний номер, який передає отримувачу. Далі одержувач коштів з документом, що засвідчує особу, йде до автоматизованого відділення поштового зв’язку, яке надає послугу термінового переказу. Оператор відділення знаходить в платіжній системі переказ за номером, який повідомляє отримувач, і здійснює виплату грошей.

Для зручності клієнтів пересилання поштових переказів супроводжується SMS-повідомленням відправнику та одержувачу. Для цього під час оформлення переказу необхідно вказати номери мобільних телефонів.

Пересилання термінового переказу здійснюється Укрпоштою через платіжну систему «Поштовий переказ», яка внесена Національним банком України в реєстр платіжних систем.

Перелік автоматизованих відділень, що здійснюють термінові перекази, можна переглянути в Довіднику відділень поштового зв’язку за посиланням на сайті Укрпошти.