Упродовж вівторка, 22 липня, бойовики 34 рази обстріляли позиції АТО на Донбасі

Упродовж вівторка, 22 липня, бойовики 34 рази обстріляли позиції АТО на Донбасі

У штабі АТО заявляють, що упродовж вівторка, 22 липня, бойовики 34 рази обстріляли їхні позиції на Донбасі, повідомляє radiosvoboda.

«О 03.16 по наших позиціях поблизу Донецького аеропорту зафіксовано обстріл з БМП. О 05.10 розпочався обстріл позицій поблизу населеного пункту Березове. Проросійські бандформування застосували проти сил АТО 122-міліметрову артилерію та 120-міліметрові міномети, які заборонені Мінськими угодами. З 12.25 проросійські терористи з боку Спартака обстріляли населений пункт Опитне зі 120-міліметрових мінометів», – заявив речник штабу АТО Дмитро Гуцуляк.

«Упродовж дня неодноразово зі 122-міліметрових гаубиць та 120-міліметрових мінометів бойовики вели обстріл позицій сил АТО поблизу населених пунктів Луганське, Авдіївка, Березове. Також обстріли захисників України із 82-міліметрових мінометів тривали у районах населених пунктів Мар’їнка, Лозове, Піски, Луганське, Кримське, Світлодарськ, поблизу Донецького аеропорту», – додав Гуцуляк.


Сепаратисти, своєю чергою, звинувачують українських військових у порушенні режиму припинення вогню.

«Інтенсивність обстрілів української сторони за минулу добу збільшилася і становила 56 порушень режиму припинення вогню. По території Донбасу було випущено 197 артилерійських снарядів калібром 152 та 122 міліметрів, 44 танкових снаряди, 137 мін калібру 82 і 120 міліметрів, також застосовувалися протитанкові засоби, гранатомети і стрілецьку зброю», – сказав у вівторок, 22 липня, Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР».

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.