Урядовці "ЛНР" розкрадають гуманітарну допомогу – Г. Москаль

На початку травня оперетковий міністр освіти й науки так званої ЛНР Леся Лаптєва покинула свій «почесний» пост і разом із заступником О. Тарасюком зникла в невідомому напрямку, повідомляє прес-служба голови Луганської військової адміністрації Геннадія Москаля.

Уже після її втечі «Гєнєральная прокуратура ЛНР» встановила, що Лаптєва займалася банальними приписками й крадіжками – збільшувала на папері кількість учнів та студентів на окупованій території, отримувала на «мертвих душ» гуманітарну з Росії, яку привласнювала. На території Луганського інституту внутрішніх справ виявили цілі таємні склади з гуманітарною допомогою (як правило, продуктами), які зараз роздаються іншим навчальним закладам Луганська.

-Історія дуже показова – так звані урядовці ЛНР швидко зрозуміли, що єдина для них перспектива – це вкрасти якомога більше і втекти якомога далі, – заявляє керівник Луганщини Геннадій Москаль. – До речі, зараз на окупованій частині області готується значне скорочення спеціальностей у вузах через те, що більшість студентів та професорсько-викладацький склад давно виїхали на контрольовану Україною територію, щоб отримати нормальні дипломи та заробітну плату. Цього року в Луганську планують випустити 3800 бакалаврів та магістрів, яким видадуть якісь папірці замість дипломів. У минулі роки випускників щороку було близько 10 тисяч.