В 2015 році Росія витратить ще 113 млрд рублів на "модернізацію" анексованого Криму

В 2015 році Росія витратить ще 113 млрд рублів на "модернізацію" анексованого Криму

Гроші витратять на курортні міста і створення п'яти індустріальних парків.
"Заступник міністра у справах Криму" Андрій Соколов заявив, що на модернізацію інфраструктури в рамках федеральної цільової програми розвитку Криму і Севастополя в 2015 році буде витрачено 113 млрд руб.

Про це він сказав на Ялтинському економічному форумі, повідомляє "Газета.Ru".

"Це гігантська сума, порівнянна з сумою, яка витрачена на Олімпіаду в Сочі, і більше коштів, витрачених на підготовку Владивостока до саміту АТЕС. Надалі ці суми будуть зростати. До 2020 року в Крим буде вкладено близько 700 млрд руб", - заявив Соколов.

За словами Соколова, кошти федерального бюджету будуть вкладатися в розвиток як курортної галузі, так і виробничої сфери.

"Ми проведемо повну модернізацію деяких курортних міст і створимо п'ять індустріальних парків", - додав він.

Зазначимо, що раніше, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав анексію Криму Росією економічно вигідною для країни. Пєсков зазначив, що після приросту російській території з'явилися додаткові доходи, пов'язані з появою двох великих суб'єктів в країні. Він додав також, що Росія зараз відчуває на собі "безпрецедентний зовнішній тиск" з-за кордону, який, за словами Пєскова, "суперечить і здоровій логіці, і міжнародним нормам".

Раніше колишній міністр фінансів Росії Олексій Кудрін заявив, що анексія Криму обійдеться Росії в $150-200 млрд за 3-4 роки. Основні втрати Росії екс-міністр пов'язує з непрямими витратами, а саме з відтоком капіталу з країни і західними санкціями.

За рік після анексії Криму ціни на товари та послуги в середньому зросли на 30%, водночас рівень життя, прав і свобод кримчан стрімко знижується.


Джерело: http://ipress.ua/