Вічна пам"ять герою України. Тарас Брук

Вічна пам"ять герою України. Тарас Брук

Тарас Брук був львівськими підприємцем, продав свою кав"ярню , закупив партію бронежилетів та келарових касок і поїхав на фронт захищати свою рідну Батьківщину від московської орди.

Тарас, закінчивши Львівську комерційну академію, був успішним приватним підприємцем. Ще з часів Майдану підтримував активістів, він навіть задля цього продав свій бізнес. А вже після Революції Гідності юнак записався у добровольчий батальйон «Дніпро». Разом із побратимами забезпечував порядок й охороняв блокпости у Дніпропетровській області та на Донеччині. 29 серпня його батальйон потрапив до «Іловайського котла». Він загинув у нелегкому бою, врятувавши 9 життів, а потім його вразила ворожа куля.

Ми виривались з Іловайського котла і почали обстріл і він не розгубився, взяв ініціативу на себе, вирвався вперед колони і витягнув в безпечне місце, – розповідає товариш загиблого бійця, народний депутат Володимир Парасюк.

Та проїхавши кілька кілометрів хлопці знову потрапили під ворожі кулі. Тарас першим почав відстрілюватись, навіть коли в нього попали він все рівно продовжував вести вогонь, до останнього.

Батьки шукали Тараса з 29 серпня. Думали, що син міг потрапити у полон. Звертались в усі можливі пошукові служби, однак два тижні тому


Виявилось Тарас уже був похований у Запоріжжі. На прохання родичів провели ексгумацію і тіло перевезли до Львова.