Відбулись випробування високоточної зброї за участі президента Петра Порошенка

У понеділок, 11 травня, на базі полігону 169 навчального центру Сухопутних військ ЗС України "Десна" (Чернігівська область) відбулись випробування високоточної зброї за участі президента Петра Порошенка.

У випробуваннях також брав участь секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, Міністр оборони Степан Полторак та начальника Генштабу Віктор Муженко, повідомляє gazeta.ua/.

Як зазначається, на полігоні продемонстрували протитанкові ракетні комплекси та керовані ракети, вироблені на підприємствах державного "Укроборонпрому".

Також були випробувані протитанкові ракетні комплекси "Стугна-П" та "Бар'єр", легкий протитанковий ракетний комплекс "Корсар".

Крім того, були представлені переносні та стаціонарні ракетні комплекси, а також їх модифікації у складі бойових модулів на БМП та БТР.

"Заслуговують на увагу також нові розробки "Укроборонпрому", такі як керовані надточні міни, що можуть відстрілюватись з укриття та керовано вражати різні цілі: від башти танку до укріпленої вогневої точки", - цитує прес-служба Турчинова.

У цілому військовому керівництву продемонстровано більше 20 зразків сучасної техніки та озброєння власного виробництва.