Відомий режисер помер через халатність лікарів

Відомий режисер помер через халатність лікарів

Французькі лікарі заявили, що класик іранського кіно режисер Аббас Кіаростамі помер в результаті халатності лікарів в Ірані. За їхніми словами, медики допустили зараження крові і розвиток сепсису, які в підсумку і стали причиною його смерті, повідомляє The Guardian. Хоча останнім часом Кіаростамі лікувався у Франції, лікарі вже нічого не змогли зробити.

Французи пояснили, що чотири місяці тому постановнику повинні були просто видалити поліпи в кишечнику, хоча хірурги стверджували, що борються з раковими утвореннями. Через неправильні дії іранських докторів у Кіаростамі почалися ускладнення, а пізніше сепсис.

Рідні режисера відзначили, що іранські медики тримали їх у невіданні про хворобу, тому вони не змогли вжити своєчасних і потрібних рішень, щоб запобігти смерть Кіаростамі. Сам пацієнт теж не знав про те, наскільки серйозний його стан. Видання зазначає, що іранські лікарі дійсно часто не повідомляють своїм підопічним подробиці про захворювання.

Кіаростамі помер у Парижі 4 липня на 77-му році життя. Одна з найвідоміших його робіт — фільм «Смак вишні», який в 1997 році головний приз Каннського фестивалю. Всього він поставив понад 40 картин, серед них «Копія вірна», «Крізь оливи», «Домашня робота», «Вітер понесе нас». Свою останню стрічку — «Як закоханий» 2012 року — режисер зняв у Японії.


Источник