Відтепер директорів шкіл обиратимуть на відкритих конкурсах

Відтепер директорів шкіл обиратимуть на відкритих конкурсах

13 жовтня 2015 року Кабінет міністрів України схвалив постанову про порядок призначення керівників загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності за результатами конкурсного відбору. Кабмін також рекомендує органам місцевого самоврядування запровадити відкриті конкурси на посади директорів шкіл комунальної форми власності, повідомляє прес-служба уряду.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду наголосив, що за цією постановою директори обираються "не за вказівкою того чи іншого керівника області чи району", а конкурсною комісією, яка складатиметься з фахівців, представників громадськості, батьківських комітетів та навіть учнів. Яценюк також нагадав, що на таких відкритих конкурсах були обрані 22 директори київських шкіл, цей експеримент запроваджується зараз у Чернівцях. Яценюк також підкреслив, що уряд України приймає рішення щодо надання дозволу на використання бюджетних коштів для відновлення повноцінного функціонування 16 ВНЗ, які переїхали з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської області на контрольовані української владою території.

За словами прем'єра, таке рішення дасть змогу забезпечити фінансування цих вузів і дозволити їм здійснити закупівлі техніки, обладнання, інвентарю для того, щоб відновити діяльність в повному обсязі.