Віктор Таран: На Донбассі вибори відбудуться вчасно згідно чинного законодавства

Віктор Таран: На Донбассі вибори відбудуться вчасно згідно чинного законодавства

Місцеві вибори на Донбасі можна буде провести лише тоді, коли Росія забере свої війська з підконтрольних бойовикам територій.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"У тій частині Донбасу, яка підконтрольна українським військам, вибори відбудуться вчасно згідно чинного законодавства. А на другій території, швидше за все "вибори", які були аносновані Захарченком (ватажок "ДНР" - ред.), відбудуться у середині жовтня", - зауважив експерт.

За словами політолога, спікер Верховної Ради Володимир Гройсман зробив "правильну заяву" щодо неможливості виборів, спираючись на законодавчу базу і попереднє рішення парламенту.

"Вибори неможливо провести, бо в березні цього року парламент прийняв закон, яким відтермінував виконання Мінських угод в частині їх проведення. Парламент поступив дуже раціонально: вибори відбудуться лише тоді, коли будуть виконуватись попередні рішення. А це припинення вогню, це встановлення кордону контрольованого українськими військами, початок роботи українських адміністрацій, ЗМІ. І тільки тоді відбудуться вибори", - пояснив Таран.

Нагадаємо, що голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що не бачить можливості проведення повноцінних місцевих виборів на непідконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей. Згідно комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей, вибори на Донбасі мають проводитись у відповідності до українського законодавства.