В Непал прибуває ІЛ-76, який евакуює більше 70 українців із зони лиха

    _8

Влада Непалу дозволила посадку ІЛ-76 Міноборони України, який має забрати більше 70 українців та 10 іноземців із зони лиха, де внаслідок землетрусів загинуло вже більше 7,3 тисяч людей, повідомляє tsn.ua.

Про це заявив керівник Департаменту консульської служби Андрій Сибіга, повідомляє кореспондент "Української правди" у Непалі.  

"В результаті землетрусу один українець  отримав перелом ноги. Постраждалого громадянина з альпіністського табору на Евересті гелікоптером було доставлено до Катманду і розміщено у місцевій лікарні.

Після необхідного медичного обстеження буде визначено час та шляхи його повернення в Україну. Станом на 5 травня, 11:00 інформація про інших постраждалих або загиблих в результаті землетрусу громадян України не надходила.

Наші громадяни забезпечені їжею, водою, першим необхідним", - повідомляє МЗС України.

Наразі українців організовано збирають в автобуси і везуть до аеропорту. По дорозі із Непалу в Україну літак зробить технічну зупинку в Делі для дозаправки, а також в Баку - для відпочинку пілотів.

Нагадаємо, що 25 квітня у Непалі стався землетрус, в результаті якого за останніми даними загинуло 7,557 людей, 14 тисяч отримали поранення, близкьо 1,5 млн. жителів потребують продовольчу допомогу, зруйновано багато житлових будівель та давні храми.

Через п'ять днів для евакуації українців було направлено літак, на борту якого знаходився в.о. глави Держслужби з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк.

Але по прибуттю літака в нього виявилася несправність однієї деталі, тому було прийнято рішення відправити ще один літак - ІЛ-76 Міноборони України.