В Одесі СБУ викрила 20 сепаратистів, які планували проголосити "Бесарабію"


В Одесі відкрито групу з близько 20 осіб, яка під керівництвом російських спецслужб, збиралася проголосити "Бессарабію". Про це сьогодні на брифінгу заявив радник глави СБУ Маркіян Лубківський, передає depo.ua.

"Викрито та заблоковано масштабну сепаратистську діяльність спрямовану на відокремлення України від Одеської області. 29 квітня була проведена багатоетапна спецоперація, було задіяно 226 співробітників СБУ з них 120 співробітників "Альфи". Викрито та локалізована група осіб, яка мала чітку організаційну структуру, діяла в Одеській області та координувала свої дії з території Росії", - повідомив Лубківський.

За його даними, наразі вже затримано близько 20 осіб, проведено 17 обшуків.

Також силовики вилучили електронне листування з координаторами з Росії та окупованого Криму, документальні агітаційні матеріали, електронні носії, карти, агітаційні матеріали так званих створюваних республік.

"Встановлено, що кінцевою метою діяльності цих осіб, які були затримані, повинно було стати проголошення республіки під робочою назвою "Бессарабія"", - зазначив речник СБУ.