В окупованому Криму тотально не вистачає прісної води.

В окупованому Криму тотально не вистачає прісної води.

Північно-Кримський канал, який до окупації Росією Криму подавав прісну воду з материкової України, руйнується, а північ півострова через брак води перетворюється на пустелю. За словами одного з будівельників каналу Георгія Капшука, якщо в найближчий рік питання з подачею води по Північно-Кримському каналу не буде вирішено, то ця водна артерія буде зруйнована і безповоротно втрачена, а місцеве населення буде змушене виїхати зі степової частини півострова.

"Якщо не вирішити питання щодо Північно-Кримського каналу політичним, дипломатичним шляхом, йдучи на необхідні компроміси, він загине, і все, що було на півночі, північному заході, північному сході Криму, вся інфраструктура теж. Люди звідти підуть, села помруть", - наводить слова будівника видання "Четверта влада". Також спеціаліст звернув увагу, що конструкції Північно-Кримського каналу наразі помітно руйнуються, оскільки простоюють без води під палючим літнім сонцем.
"Одинадцять тисяч кілометрів каналів міжгосподарських, зрошувальних і трубопроводів! Як звідси до Аляски. Йому без води стояти влітку не можна ", - сказав Капшук.
Джерело tsn.ua/