В Сінгапурі попрощалися з Лі Куан Ю

В Сінгапурі попрощалися з Лі Куан Ю

У Сінгапурі пройшли похорони першого прем'єр-міністра країни Лі Куан Ю, який помер на 92-му році життя.

З самого ранку сотні тисяч сінгапурців, незважаючи на проливний дощ, вишикувалися на вулицях міста-держави уздовж маршруту проходження траурної процесії. Згідно з протоколом прощання з вищими державними діячами, покритий національним прапором труну з тілом Лі Куан Ю знаходився на лафеті, причепленому до автомобіля збройних сил, пише Бі Бі Сі Україна. Його супроводжував почесний караул з офіцерів армії і поліції.

Державна церемонія проходила у національному університеті. На неї приїхали лідери країн регіону та екс-президента США Білл Клінтон. Більше мільйона людей вшанували покійного урядовця цього тижня. Півмільйона людей - 12% сингапурців - відвідали будівлю парламенту, де була труна, і щонайменше 850 тисяч відвідали інші місця, де вшановували пам'ять лідера.

О 16 годині за місцевим часом була оголошена хвилина мовчання. У цей момент було зупинено рух всього наземного транспорту.

Лі Куан Ю керував країною протягом тридцять років, його критикували за авторитарне правління та хвалили за економічні досягнення. Він також вважається автором сінгапурського економічного дива.

Передбачається, що багато магазинів і торгових центрів міста-держави у неділю не працюватимуть - на знак поваги до пана Лі.