В Україні стартує реформа Державної служби зайнятості - Розенко

В Україні стартує реформа Державної служби зайнятості - Розенко

Міністр соціальної політики Павло Розенко оголосив про початок реформи Державної служби зайнятості, повідомляє gazeta.ua.

У рамках реформи до кінця цього року на базі Державної служби зайнятості створять Національне агентство зайнятості.

Як повідомляється, агентство розширюватиме можливості працевлаштування громадян, буде застосовувати нові механізми підтримки молоді у віці до 24 років - зокрема, залучати випускників до стажування за зразками Німеччини і Румунії, а також сприятиме збереженню зайнятості людей старших 45 років.

Активніше будуть вирішуватимуть питання зайнятості членів сільських господарств, учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб, обіцяють у Мінсоцполітики.

"Зміняться підходи в роботі з зареєстрованими безробітними, - цитує прес-служба Розенка. – Посилюється страховий принцип виплати допомоги по безробіттю. Активніше підтримувати підприємницькі ініціативи зареєстрованих безробітних".

Нацагентство зайнятості також моніторитиме випадки дискримінації в вакансіях.

"Не бюрократи, не чиновники в костюмах, а мобільна, активна і потужна сервісна служба з однією вимогою – надання якісних послуг з працевлаштування, профорієнтації, перекваліфікації та ін. для населення. Не командувати і керувати, а працювати і допомагати", - прокоментував міністр реформу.

При цьому, ситуацію на ринку праці він назвав складною.

"У 2014 році проти 2013-го кількість зайнятого населення скоротилася на 1 мільйон 200 тисяч осіб, - повідомив глава Мінсоцполітики. – Це прямий наслідок агресії Росії і викликаного нею зниження економічної активності. Тільки в Донецькій області, за експертними оцінками, втрачено 800 тисяч робочих місць".

За прогнозами експертів, зазначив Розенко, до кінця цього року в Україні очікується зростання безробіття до 11%.