В Україні відновлюють програму "Шкільний автобус"

Програма "Шкільний автобус" буде відновлена. Про це повідомив Міністр освіти і науки Сергій Квіт 17 квітня 2015 року під час прес-конференції у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.Повідомляє "gazeta.ua".

Він зазначив, що рік тому через війну було скорочено всі державні проекти. Сьогодні перша програма, яку відновлять – "Шкільний автобус".

"Також плануємо повернути кошти на безкоштовні підручники для всіх учнів", - повідомив Квіт.

Міністр підкреслив, що молодша школа повинна бути розташована біля дому школяра, а старша – надавати якісну освіту. Квіт повідомив, що за 5-6 років кількість учнів зменшилась на третину, а кількість вчителів залишилась така ж сама. Економічно це недоцільно, тому шкільну мережу треба скорочувати, вважає Квіт.

За його словами, якщо в якомусь районі закривається школа, то в цьому ж районі повинна відкритися нова, з хорошим обладнанням, матеріальною базою, якісними вчителями, і транспортом, який зможе доставляти учнів з місцин, де школи було оптимізовано.

"Просто закривати школи, не роблячи нічого натомість – це не наш шлях", - наголосив Квіт. Міністр також додав, що на місцях не обов'язково будувати нову школу – є багато шкіл, які треба доукомплектувати.