В Україні за два роки з`явиться 4G зв'язок

В Україні за два роки з`явиться 4G зв'язок

В Україні за два роки планують запровадити 4G зв'язок

Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) звернулася до міжнародних компаній з метою розробки "дорожніх карт" для впровадження в Україні LTE (4G) зв'язку.

Як повідомляє Finance.ua, на поточний момент для цього є п'ять основних діапазонів частот: 800 МГц, 900 МГц, 1800 МГц, 2300 МГц, 2500 МГц.

"Передусім необхідно провести інвентаризацію всього спектра, щоб зрозуміти, де у нас працюють комерційні оператори, де працюють спеціальні користувачі, як довго вони будуть там працювати і чи треба проводити конверсію", – зазначив глава НКРЗІ Олександр Животовський.

Очікується, що 4G-технологія зацікавить 4-5 мобільних операторів. До кінця поточного року НКРЗІ розраховує закінчити підготовчі консультації та оформити плани розпорядженням Кабінету міністрів або указом Президента. Після цього будуть укладені договори з західними консультантами.

"Далі, рік піде на дослідження, ще один рік – на рефармінг. А в 2017 році ми плануємо вийти на проведення тендеру", – підсумував Животовський.