В Україні заборонили змінювати тарифні плани без згоди абонентів

Нині реєстрація абонента не є підставою для зміни умови укладеного між ним та оператором, провайдером договору про надання телекомунікаційних послуг.

Відповідні зміни внесено до Порядку реєстрації абонентів, які отримують телекомунікаційні послуги без укладення договору в письмовій формі, передає сайт Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації.

Згідно з повідомленням, це означає, що оператор не може без згоди абонента змінювати умови надання послуг, скорочувати чи змінювати їхній перелік, а також тарифи та тарифні плани, умови і порядок оплати послуг, перетворювати внесені на особовий рахунок абонента кошти в бонуси, бали тощо.

Проект змін був погоджений без зауважень Антимонопольним комітетом України, Державною регуляторною службою України, представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Затверджений комісією проект змін до Порядку реєстрації абонентів в установленому законодавством порядку буде поданий на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України. Документ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.


Джерело: http://ua.racurs.ua/