В українському ефірі замість російських серіалів можуть з'явитися польські

В українському ефірі замість російських серіалів можуть з'явитися польські

Телеканал Polsat пропонує українським телеканалам замінити російські серіали польськими

Про це Еспресо.TV повідомляє з посиланням на "Телекритику".

До Національної ради з питань телебачення і радіомовлення надійшла пропозиція від польського приватного телеканалу Polsat щодо польських серіалів, каже Григорій Шверк, заступник голови Нацради.

Polsat пропонує для реалізації на українському телеринку 31 фільм і серіал власного виробництва. Якщо українські телерадіокомпанії зацікавлені в цій пропозиції, Нацрада надасть їм контакти польської телекомпанії.

"Зважаючи на нагальну потребу замінити російську кіносеріальну продукцію та останні законодавчі ініціативи щодо заборони показу в Україні частини російських фільмів і серіалів, Нацрада пропонує українським мовникам розглянути досвід польської кіношколи та пропозицію телекомпанії Polsat", - повідомив пан Шверк.
 
"З моєї точки зору, це нормальний шлях співпраці України з Європою та європейським середовищем. Коли ми були в Польщі, то спілкувалися з польськими телерадіокомпаніями про те, що вони можуть надати українським мовникам польські серіали та задіяти копродакшн з українськими митцями", - додав пан Шверк.
 
Як відомо, 2 квітня Президент України Петро Порошенко підписав прийнятий Верховною Радою 5 лютого закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України" (законопроект № 1317), який забороняє показ в Україні частини російських фільмів та серіалів.
 
У законі, зокрема, міститься така норма: "... заборона розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій поширюється на розповсюдження та демонстрування будь-яких фільмів незалежно від країни походження, виробництва після 1 серпня 1991 року. Заборона трансляції фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди передбачених попереднім реченням органів та дій, поширюється на фільми, вироблені після 1 січня 2014 року".
 
Закон почне діяти через два місяці з дня його опублікування.