В українському календарі 9 травня завжди буде червоним днем – Президент

9 травня завжди буде в Україні червоним днем в календарі, але більше ніколи його не святкуватимуть за російським сценарієм.

У день 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі у присутності Президента, ветеранів, воїнів АТО п’ятсот військових окремого полку Президента України та 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил склали військову присягу на вірність Українському народові. Урочиста церемонія відбулася на площі перед Національним музеєм історії Великої Вітчизняної війни.

Глава держави привітав присутніх молодих воїнів та ветеранів з Днем Перемоги. «В нашому українському календарі 9 травня, День Перемоги завжди буде червоним, – як ці маки, що символізують пам’ять про всіх загиблих», – зазначив, звертаючись до присутніх, Президент. Але, наголосив Глава держави, «ми більше ніколи не святкуватимемо цей день за російським сценарієм, який передбачає холоднокровне використання Дня перемоги для апології експансіоністської політики щодо сусідів, для утримання їх у своїй орбіті, для відродження імперії».