Варто замислитись: Дитина здатна стратегічно мислити вже в 3 роки

Варто замислитись: Дитина здатна стратегічно мислити вже в 3 роки

Група вчених, що представляють університет Людвіга-Максиміліана в Мюнхені, з’ясувала, що маленькі діти у віці трьох років мають практично повністю сформоване стратегічне мислення. дитина 3 роки У дослідженні вчених взяли участь 40 дітей у віці від трьох до п’яти років. Кожен учасник повинен був вибрати певну іграшку, яка мала обмежену кількість наклейок.

За результатами дослідження стало відомо, що найчастіше діти вибирали ті іграшки, які мають більше фантиків. Відповідно дитина у віці трьох років вже здатна використовувати минулий досвід для прийняття рішення. Потім дослідники помістили пари тварин до інших іграшковимх звіряток, а маленьким випробуваним вони говорили, що у іграшок є свої колекції — наклейки, повітряні кулі, розмальовки та інші цікаві малюкам речі.

Вчені запропонували дітям попросити у когось із звірят поділитися з ними своїми іграшками. В результаті всі діти (і трирічні і старші) вибрали серед різних багатьох іграшкових тварин саме тих звірят, яким вони віддали найбільше наклейок, і саме до них вони звернулися з проханням поділитися. За словами науковців, маленькі діти вже демонструють очікування того, що акти щедрості будуть взаємним явищем у їх соціальній поведінці.